«Батьки повертаються з війни». Нова книга-розповідь


Психологічний порадник для членів сімей українських захисників подорожує Україною.
В Україні з’явилася нова книга-розповідь «Батьки повертаються з війни». Це видання було опубліковано за підтримки міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» у межах проєкту «All4One: комплексна програма психологічної та менторської підтримки ветеранів», який реалізується «Фондом Східна Європа» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.


Всі дитячі історії автори узагальнили в розповіді головного героя книжки – хлопчика Богдана. Він разом зі своєю сестрою Євою, мамою та батьком живуть у невеликому місті.

Мама – архітекторка, вона розробляє проєкти житлових будинків, тато – програміст, він створює і тестує комп’ютерні програми. Тато і мама хотіли жити вільно, мандрувати без кордонів, чесно заробляти на життя тим, що вміють, тому вони підтримали багатьох людей і в грудні 2013 року вийшли на Майдан.

Мирний протест перетворився у 2014 на боротьбу з агресором на Сході України, і вже у травні цього року тато пішов у військкомат і записався добровольцем, щоб захищати свою країну. Замість відпустки й риболовлі, планів на канікули – сім’я та їхні друзі збирали спорядження для тата: каску, бронежилет, форму та берці.

Вдома все стало не так, як раніше. Спочатку було дуже тихо – діти намагалися не шуміти. Мама весь час була чимось заклопотана.
Але ж тата не було цілих три роки! І хоча він приїздив за цей час кілька разів, це не те, якби він весь час був удома. І ось настав цей час, коли тато-захисник повертається додому.
Богдан разом зі своєю сестрою Євою та мамою чекає на його повернення, а згодом хлопчик намагається зрозуміти, що сталося з ним за час тривалого відрядження, збагнути емоції дорослих та власні.
Як змінилася сім’я за цей час? Що пережила і до чого готується? Як планує жити далі? Це і розкриває книга-розповідь «Батьки повертаються з війни».
Ця книжка розроблена колективом сімейних та дитячих психологів для членів сімей наших бійців. Особливо корисною вона буде для дітей.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля