Тауерський міст – пам’ятка Лондона


У 1894 році 30 червня в Лондоні був відкритий знаменитий Тауерський міст.
Історія наступна: у другій половині ХІХ століття через збільшення автомобільного та пішохідного руху в районі порту в Іст-Енд британської столиці постало питання про будівництво нової переправи схід «Лондонського мосту». У 1876 році був створений комітет для розв'язання цієї проблеми, який організував конкурс на найкращий проект майбутнього мосту.
У 1884 році був оголошений переможець – інженер Горас Джонс. Після його смерті в 1887 році будівництво очолив Джон Вольф-Беррі. Будівельні роботи почалися 21 червня 1886 року і тривали протягом 8 років. На будівництво було витрачено понад одного мільйона фунтів. 30 червня 1894 року міст був урочисто відкритий Принцом Уельським Едуардом і його дружиною принцесою Олександрою.




Тауер брідж, або Тауерський міст, виконує важливу функцію: в нормальному режимі по ньому їде нескінченний потік машин. У певні години міст розсовується, щоб пропустити велике судно. 60-метрові цегляні підвалини мосту імітують форму готичних веж.




Тауер брідж вже більше ста років є візитною карткою британської столиці. Англійці ласкаво називають його «сталевим скелетом в кам'яній сорочці». З веж мосту відкривається чудовий вид на місто, а на його тлі люблять фотографуватися туристи зі всього світу.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля