«Креативна Європа» проведе віртуальний ярмарок грантів у сфері культури


Одна з найбільших європейських програм, що підтримує розвиток мистецтва та креативних індустрій, надасть можливість діячам культури налагодити діалог із грантодавцями.
Фінансування від «Креативної Європи» у різні роки отримували Берлінале та Каннський кінофестиваль, стрічки Ларса фон Трієра, Педро Альмодовара та Паоло Соррентіно
Українське бюро програми «Креативна Європа» 2 липня проведе ярмарок грантів для діячів культури. Це вже третій подібний захід, але цього року він уперше пройде в онлайн-форматі.
«Креативна Європа» — одна з найбільших програм Євросоюзу, яка надає гранти на розвиток культурного сектора в Україні та ще 40 країнах. Усі грантові заявки відправляють до Брюсселя, де й приймається рішення щодо надання фінансування. За сім років існування програми на підтримку європейських проєктів було виділено €1,4 мільярда.
Таким чином отримують фінансування як українські, так і світові кінофестивалі: Берлінале та Каннський кінофестиваль, київська «Молодість» та Одеський міжнародний кінофестиваль.
За сприяння «Креативної Європи» 18 українських книг перекладені різними мовами.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля