Хто рятує білок у Німеччині


У Німеччині існують спеціальні рятувальні служби. Одна з них -   "гаряча лінія" для порятунку білок Eichhörnchen Notruf (Тел. 0700 200 200 12). В її роботі задіяно понад 10 співробітників.
Фахівці служби консультують і з'ясовують найважливіші речі, якщо ви виявили білку в тяжкому стані: чи поранена тварина, чи є можливість повернути білченя назад у ліс тощо. Коли тваринці дійсно потрібно швидка допомога, співробітник «гарячої лінії» направляє абонента в одну з філій служби, які розташовані по всій країні.
Навесні захисники тварин  просять звернути увагу на поведінку білок: саме в цю пору року дитинчата лісових звірів особливо уразливі і часто втрачають своїх батьків.
«Якщо ви знайшли загублене білченя, найголовніше - перевірити, чи є поблизу його мама або інші звірятка. Огляньте, чи немає пошкоджень і травм. Дитинча відразу ж слід помістити в тепле місце, крім того, треба втамувати спрагу, але ні в якому разі не поїти молоком. Можна дати кип'яченої підсоленої води і не намагатися відразу ж нагодувати білочку», - пояснює представник організації Eichhörnchen Notruf в Берліні Христина Зарец (Christine Saretz).
«Гаряча лінія» для порятунку білок існує виключно на членські внески та добровільні пожертвування. Люди зазвичай переводять по 25 євро, натомість вони отримують  лист подяки.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля