Дихаємо легше, а відходів маємо більше


Карантин має  позитивні сторони, а це зменшення впливу людей на природу – більше велосипедів замість авто, більш продумані закупи в магазинах, чай та кава частіше заварюється вдома.



Проте, виникло питання збільшення кількості медичних відходів та їх утилізації. Одноразові маски, рукавички, флакончики від знезаражувальних засобів та спецодяг - дуже небезпечні для навколишнього середовища, крім того, вони можуть стати і додатковим джерелом інфікування.
Ми підготували для вас кілька порад:
  • окремий смітничок вдома, для використаних рукавичок, масок, одноразових хустинок. Заповнивши - герметично зав’яжіть та помістіть ще в одну торбинку перед тим як викинути до сміттєвого баку;
  • на прогулянку візьміть пакетик, до якого складатимете використані предмети гігієни кожні дві години, потім викинути їх у контейнер, що закривається;
  • не викидайте одноразовий посуд, використані засоби захисту та паперові хустини до звичайних сміттєвих урн, аби птахи і тварини не розносили їх довкола.
  • по можливості зменшіть використання одноразових медичних масок, що виготовляються із пропіленових волокон, адже вони розкладаються століттями.
  • альтернатива – придбати або самостійно виготовити багаторазові змінні маски та рукавички з тканини, їх можна використовувати повторно після прання та прасування з паром.        
    Можливо згодом в нашій країні з’явиться більше спеціальних контейнерів для утилізації медичних відходів для населення, але зараз в наших силах правильно сортувати сміття та піклуватись про оточуючих. Залишайтеся здорові.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла