Серфінг, пісок, бібліотека.


Ми звикли, що бібліотеки – це величні будівлі, де панує повна тиша і гармонія. Але ж книги можна читати та зберігати у будь-якому місці, наприклад, на пляжі у саду.


Серфінг, пісок, бібліотека. Секунду, бібліотека? Так, ви правильно все прочитали. Це три слова, які зазвичай не стоять поряд, але чому ні? Герман Компернас у 2013 році побудував бібліотеку на піщаному пляжі болгарського причорноморського курорту Албена. І це спрацювало! Усього бібліотека налічує 2500 книг 10-тьма різними мовами.
Відвідувачам пляжної бібліотеки пропонують взяти книги безкоштовно, але потім обов’язково повернути їх, щоб інші теж могли насолодитись виданнями.

Італійська вулична бібліотека


У 2012 році італійський художник Массімо Бартоліні розробив широку публічну бібліотеку на відкритому просторі під назвою Bookyard для бельгійського фестивалю мистецтв.
Бартоліні спроектував набір із дванадцяти зелених книжкових шаф і розмістив їх у середньовічних виноградниках святого Петра в абатстві Святого Петра в Італії.



Бібліотека на колесах

Антоніо Ла Кава, викладач італійської школи, вирішив, що після 42 років викладання він може зробити ще більше, щоб популяризувати любов до читання серед дітей.
У 2003 році, він придбав вживаний мотоцикл і перебудував його, щоб створити портативну бібліотеку, у якій зберігається 700 книг.
Всі ці неймовірні приклади доводять, що читати можна будь-де, аби тільки було бажання. 









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла