Театр La Scala - найвідоміший театр світу


Мілан - місто моди, культури і красивих пам'яток. Хто  був там один раз, безумовно, захоче повернутися в місто знову. Розташований на півночі Італії, Мілан відрізняється від традиційних італійських міст.  Але Мілан, крім економічної столиці Італії, європейської столиці моди і одного з улюблених туристами італійських міст, ще й одне з найпривабливіших місць для любителів мистецтва. Саме в Мілані можна відвідати самий знаменитий оперний театр світу - театр Ла Скала.
Сама будівля театру Ла Скала - історична пам'ятка. Театр Ла Скала був побудований у вісімнадцятому столітті і є одним з найбільших театрів не тільки в Італії, але і в Європі. Незвичайна оперна сцена відома у всьому світі, на ній виступали найвідоміші актори і музиканти світу. Автором вражаючої театральної будівлі є архітектор Джузеппе Пьєрмаріні.
 Красива будівля була побудована всього за два роки. Будівництво було повністю завершено в 1778 році. Характерним елементом будівлі театру є класицистичний фасад і хитромудра внутрішня обробка всіх приміщень.
Історія назви «Teatro alla Scala» пов'язана з принцесою Беатріс Регіною делла Скала. Її чоловіком був принц Бернабо Вісконті, який вирішив побудувати на місці нинішнього театру прекрасну церкву Санта-Марія-алла-Скала. Ця релігійна будівля чотирнадцятого століття стала натхненням для нового оперного театру.
 Першим спектаклем, який відбувся на сцені Ла Скала, була опера «Salieri L'Europa riconosciuta». Це сталося рівно 3 серпня 1778 року. Будівля швидко стала важливим центром зустрічей художників і меценатів з різних куточків Європи.

На той момент в Ла Скала могли розміститися понад 3,5 тисячі осіб, що робило театр одним з найбільших в світі. Не дивно, що багато італійських опер було створено для представлення саме на сцені Театру Ла Скала.

Найбільш пам'ятними постановками є «Мадам Батерфляй» і «Турандот» Пуччіні, а також «Отелло» і «Фальстаф» Джузеппе Верді. Красиве освітлення і розкішні крісла створюють в Ла Скала справді чарівне місце для побачень з високим мистецтвом людської цивілізації. До цього дня репутація театру Ла Скала ставить його в лідери Європи.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла