Дні української музики пройдуть в шостий раз у Варшаві 6-11 вересня 2020


Метою проведення такого проєкту є популяризація і репрезентація українського музичного мистецтва у міжнародному контексті.
У цьому сенсі вельми важливим пунктом стане її поширення у Польщі, зокрема у перших концертних залах Варшави: Концертному залі Музичного університету Фридерика Шопена та в Концертній студії Польського радіо ім. Вітольда Лютославського.
А починалось усе 1999 року. Тоді після перших успішно проведених фестивалів «Контрасти» у Львові один із його засновників – диригент Роман Ревакович, мешканець Варшави, запитав себе: «Так, “Контрасти” переповнені польською музикою, а що з українською музикою у Польщі?» Відповідь могла бути лише одна: нуль. Так і виникла ідея спробувати добитися до свідомості польського слухача з вісткою про українську музику.
У 1998 Ревакович заснував Фонд «Pro Musіca Vіva» (з латини «щоб музика жила»), ось і знайшлося «знаряддя» для просування цього задуму. Це був один із перших проєктів Фонду, що, як виявилося в ході вже понад 20-літньої історії, передовсім розбудовує польсько-українські музичні відносини. Фестиваль мав презентувати польським слухачам, окрім добре відомих і улюблених ними українських народних пісень, ще й потужний, але малознаний пласт професійної музичної культури України.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла