Букінгемський палац


«London is the capital of Great Britain» - цю фразу зі шкільної лави знає кожна людина. І як в будь-якому великому і відомому місті світу, у туриста в Лондоні є програма обов'язкових для відвідування місць. У Великобританії сюди можна віднести Лондонський Тауер, Стоунхендж, Вестмінстерське абатство, Собор Святого Павла, будівлю парламенту, Біг-Бен і, звичайно ж, Букінгемський палац -  діючу резиденцію королеви.
Роком заснування вважається 1703-й, а архітектором в історії значиться Вільям Уайлд. Але не відразу Букінгемський палац став резиденцією королев і королів, а тільки з 1837 року. Комплекс вважається однією з головних визначних пам'яток не тільки столиці, а й усієї країни. Можна сказати, що Букінгемський палац став символом Туманного Альбіону. І мало хто наважиться посперечатися з цим фактом. 
Королівська резиденція викликає захват майже у кожного туриста, адже, по суті, Букінгемський палац як Ватикан: має свою пошту, басейн і навіть великий кінотеатр. У палаці проводять прийоми знатних осіб та офіційних делегацій з усіх країн світу. Одна з умов, при якому можливе відвідування резиденції монархів, - це відсутність королівських осіб та їх гостей. Якщо прапор на палаці спущений, значить, королеви в Букінгемському палаці немає
Існує кілька історичних фактів. Букінгемський палац будувався спочатку не для королів і королев, а тільки для герцога Букінгемського (звідки і назва). Він же зустрів свою смерть практично відразу, як тільки будівництво було закінчено. Новий будинок не приносив радість власнику - він часто говорив своєму оточенню, що тут він відчуває постійний гнилий і пліснявий запах. Найдивовижніше, що, крім нього, ніхто більше не відчував цих «ароматів». Після смерті герцога його вдова недовго прожила в палаці. Все їй там нагадувало про коханого чоловіка. Вона хотіла поїхати з дому, але померла від нервових переживань.
Звичний нам вид Букінгемський палац набув у часи правління королеви Вікторії. У свій час резиденція монархів зазнала реконструкції величезних масштабів. Внутрішнім приміщенням надали ще більше розкоші, розбили велику кількість нових садів, були сконструйовані штучні озера та водоспади. Після того, як всі роботи були завершені, палац став офіційним місцем проживання всіх королівських осіб Великобританії.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла