Парк птахів в Ніндорфі


Великі міста витіснили птахів і звірів з їх звичних місць існування, і зараз людині непросто побачити сову або лелеку. Навіть представників фауни наших широт доводиться розглядати в зоопарках, що вже говорити про екзотів. Тим часом в Парку птахів в Ніндорфі (Німеччина) в природних умовах живуть 250 видів пернатих, всього близько 1000 особин. Для їх проживання відведена територія площею 70 тис. кв. м. 
Щоб помилуватися стриманою красою сов і яскравим оперенням папуг, побуваємо в цьому чудовому місці. Звичайно, візит в пташине царство вимагає дотримання певних правил - не можна галасувати, бігати. Але сама обстановка парку налаштовує на спокійний відпочинок: хочеться пройтися  звивистими стежками, постояти на містку, посидіти під покровом квітучих кущів. Тишу порушує лише вітер, плескіт води та пташине різноголосся.

Кого ж можна побачити тут? Справжній конкурс довгих ніг проходить в місцях проживання фламінго, чапель, лелек і журавлів. Але якщо подивитися на пташенят, то важко повірити, що ці пухнасті грудочки на коротких ніжках перетворяться на граціозних довгоногих птахів. Інші змагання - з яскравості забарвлення - могли б влаштувати папуги. 


Але й у них є гідні суперники: гордовиті павичі, тукани з яскраво-жовтими величезними дзьобами, строкаті сойки і навіть голуби. Звикнувши до непоказних міських голубів, відвідувачі вражаються яскравістю оперення, пишності хвостів і чубчиків цих птахів.

У хижих птахів - своє суперництво. Шуліки, яструби, канюки і дивовижна птиця-секретар ніби протистоять совам і пугачам.
 До речі, Парк птахів в Ніндорфе зібрав одну з найбільших колекцій сов у світі. У ній 38 видів, і ці птахи успішно розмножуються в умовах парку.
Є тут і водоплавні птахи. Незмінно розчулюють сцени, коли пара лебедів неспішно пливе по озеру або коли гуска виводить своїх пташенят на перший урок плавання. 

Ну і, звичайно, парк на узбережжі Балтійського моря не міг обійтися без бакланів. Ці моторні птахи майорять над водою, полюючи на здобич і стрімко пірнаючи за рибкою. Дивно, але в суворому кліматі Північної Німеччини прижилися і теплолюбні казуари. У парку майже не використовуються вольєри, лише території проживання хижих птахів обнесені сіткою. Решта птахів не тільки вільно розгулюють, а й вільні відлітати у теплі краї. 
Так, наприклад, роблять лелеки, які після зимівлі в Африці незмінно повертаються на береги Балтики.
  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла