Моя Європа: Монако та монегаски


Князівство Монако найменша, проте найдорожча держава Європи: помпезні будинки, дорогі автомобілі, найбільші пляжі Лазурного Узбережжя і звичайні перехожі-мільйонери – розкіш тут абсолютно всюди. Територія князівства поділена на чотири райони: Фонвіль, Монако-віль, Ла-Кондамін і Монте-Карло. Монако - це не тільки перегони «Формула-1» і знамениті казино Монте-Карло. Це ще й щасливі люди, величезні зарплати, захмарні ціни, часом дуже цікаві закони, усміхнені обличчя, сяйво неонових вогнів і багато, багато іншого.
Монако, або князівство Монако, це місто-держава на узбережжі Середземного моря. Князівство розташоване на південному узбережжі Франції неподалік італійського кордону. Площа Монако становить всього 2 км², і на цьому клаптику землі мешкає 38 000 осіб, тобто на кожен квадратний кілометр припадає 19 000 чоловік. Для порівняння: щільність населення в Китаї - 146 осіб на км². Меншою країною, ніж Монако, є тільки Ватикан. Монако з усіх боків межує лише з однією країною - Францією. 
Корінні жителі князівства звуться монегасками. Прогулявшись годину вечірніми вулицями, непогані шанси побачити топ-10 найдорожчих автомобілів світу. У Монако є власна сухопутна армія - близько сотні людей. До складу національного оркестру цієї країни входить більше людей, ніж до складу армії. Згідно з укладеною угодою, в разі ворожої агресії Франція бере на себе відповідальність за захист Монако. За кілька годин неспішної прогулянки можна відвідати абсолютно всі вулиці цього князівства. Співвідношення числа службовців поліції до загальної кількості населення тут найвища на планеті. 
Офіційною мовою Монако є французька, але більшою популярністю користуються англійська та італійська мови. Власники гелікоптерів в Монако мають право літати не більше двадцяти хвилин щодня. З 1297 року управління князівством здійснює династія Грімальді. Згідно з Конституцією, якщо правляча династія перерветься, то Монако офіційно увійде до складу Франції. Династії Грімальді вдалося добре розвинути гральний і туристичний бізнес, який приносить величезні доходи для країни і для сім'ї Грімальді зокрема.
У князівстві є можливість здобути вищу освіту в єдиному навчальному закладі - Міжнародному університеті Монако. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла