У Європі є країна, яку можна орендувати


Мальовничі пейзажі, цікава історія та приголомшливе сьогодення. Все це - дивовижний край Ліхтенштейн. Князівство Ліхтенштейн - перлина на карті Європи. Особливими у цій країні є культура, державний устрій, побут. Побувавши у Ліхтенштейні, туристи вражені його колоритом та різнобарв'ям.
Ліхтенштейн - одна з найменших країн Європи, її розмір всього 160 квадратних кілометрів. Ліхтенштейн об’єднує в собі кілька країн. Мова німецька, попри те, що спільні кордони з Німеччиною відсутні. Національна валюта швейцарський франк. Гімн - це мелодія з гімну Великобританії, відрізняється лише текст пісні. Прапор країни такий, як у Гаїті. Додали до нього лише корону. 
Головним правителем є князь. Конституційна монархія дуже схожа на абсолютну. Столиця Ліхтенштейну місто Вадуц. В ньому проживають менш, ніж 6 000 жителів. Ліхтенштейн колись належав до Римської імперії. Починаючи з 1719 року по сьогоднішній день кордони цієї держави незмінні. Майже третина жителів - це іноземні громадяни, більшу частину з них складають австрійці і швейцарці. Попри свої невеликі розміри, Ліхтенштейн - одна з найбагатших країн Європи, адже на душу населення припадає майже 60 тисяч євро на рік. В країні проживає 37 000 осіб. 
 На достатньо неординарний крок пішла влада Ліхтенштейну. Саме цю країну можна орендувати на добу, але це можуть дозволити собі досить заможні туристи. Всього за 70 тисяч доларів на добу, а це і є вартість такого задоволення, кожна людина має унікальну можливість відчути себе справжнім монархом. 
У вартість оренди включено комфортне розміщення 150 гостей і можливість введення власної грошової одиниці та дорожніх знаків. До переліку королівських задоволень також додаються: насолода запаморочливими краєвидами Альпійських гір та рівнин, відвідування старовинних замків, цікаві екскурсії по місту Вадуц, захопливі поїздки на санях, лижах та сноуборді, дегустація вишуканих страв і, звичайно, святковий феєрверк.

 А от якщо новоспечений монарх побажає індивідуальний герб і урочисту процесію, то це потребуватиме додаткових капіталовкладень. 

Цікавий той факт, що Відомий меценат Ліхтенштейну Едуард Олександрович фон Фальц-Фейн був уродженцем Херсонської губернії, теперішня територія нашої Херсонської області. Він зробив не малий вклад в розвиток гірськолижного спорту, залучаючи та запрошуючи талановитих спортсменів з інших країн.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла