Європа-парк: фабрика адреналіну


Містечко Руст в Баден-Вюртемберзі щороку стає метою подорожі для майже п'яти мільйонів туристів з усього світу. Туди їх тягне знаменитий Європа-парк - найбільший тематичний розважальний комплекс в Німеччині і другий в Європі після паризького Діснейленду.


Понад сто оригінальних атракціонів німецького виробництва, шоу під відкритим небом, десять трас американських гірок, комплекс 4-зіркових готелів і черги в касу цілий рік - все це Європа-парк. Вперше він відкрив свої двері для маленьких і дорослих любителів "покачати адреналін з атракціонів" влітку 1975 року. Власники і автори ідеї німецького парку розваг - Франц Мак (Franz Mack) і його син Рональд Мак (Ronald Mack) - задумали тоді перевершити паризький Діснейленд. 
Місце для свого проєкту підприємці обрали безпомилково - вони купили в Руста парк замку Бальтазар (Schloss Balthasar), зведений в 1442 році, і прилеглі до нього 16 гектарів землі.
         Головне в німецькому парку атракціонів - можливість граючи здійснити прогулянку по старому доброму континенту. Про те, що Європа-парк задуманий як Європа в мініатюрі, власне, і свідчить його назва.
14 "представництв" країн або цілих регіонів, як у випадку зі Скандинавією, покликані знайомити заїжджих гостей з історією та традиціями багатоликої Європи. Подорож починається з Німецького бульвару, де відвідувачів зустрічають пустотливе мишеня Євро-Маус зі своєю подружкою і слоненя Євро-Фан. Звідси на екскурсію парком можна відправитися на поїзді по монорельсовій залізниці або на вінтажному авто. 
Край цей казковий, тому що старий пеньок тут запросто перетворюється на ельфа або гнома, а разом зі звичними назвами країн в цих межах можна виявити Шоколадну країну, Королівство Динозаврів і Крижане Царство. 


У секторі кожної держави, яка є на карті Європи, заодно з дивовижними забавами можна познайомитися зі зменшеними копіями архітектурних пам'яток і культурними феноменами країн, а також поласувати стравами національної кухні і запастися сувенірами. 
Відео: 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла