Казковий світ Беатрікс Поттер

28 липня 1866 року в Кенсінгтоні (Лондон) народилася відома англійська письменниця та ілюстраторка власних казок.  
Народившись у привілейованій родині, Поттер отримала освіту від гувернанток і була ізольована від інших дітей. Беатрікс мала багато домашніх тварин і часто відпочивала у Шотландії, в Озерному краю, де вона закохалася у ландшафт, флору і фауну, уважно спостерігала за ними та перемальовувала. Батьки були занепокоєні захопленням доньки, але її дослідження та малюнки грибів зробили Поттер відомою та шанованою в області мікології. У тридцять років була опублікована її найуспішніша дитяча книга — «Казка про Кролика Пітера». Після цього Беатрікс постійно займалася написанням дитячих книг та їх ілюструванням. 
Завдяки прибуткам від продажу книг вона стала фінансово незалежною і змогла купити ферму «Гілл Топ» в Озерному краю. Згодом вона збільшила свою власність, купуючи землі навколо. У 47 років Беатрікс Поттер вийшла заміж за Вільяма Гіліса, місцевого адвоката, який став фермером та селекціонером овець, і продовжувала писати та ілюструвати дитячі книги. Всього було опубліковано її двадцять три книги. Поттер померла 22 грудня 1943 року, і залишила майже все своє майно Національному фонду.
Її книги продовжують продавати по всьому світу, різними мовами. За мотивами казок Беатрікс були зняті фільми, зроблені анімації, і навіть поставлений балет.
Читати українською: Беатрікс Поттер «Ухті-Тухті»
https://xn--80aaukc.xn--j1amh/uhti-tuhti.html

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля