Що ми знаємо про країни Європи?


Всі країни Європи по-своєму цікаві, вони різноманітні і дивовижні. Попри деякі загальні риси, якими володіють деякі з них, більшість європейських держав дуже самобутні, і ніхто ніколи не сплутає звивисті вулички італійської провінції з величними вулицями в Німеччині або Чехії.
Всього на європейських просторах розташовано 50 незалежних держав, 6 невизнаних або частково визнаних, а також 9 залежних територій. Найбіднішою країною Європи вважається Молдова. Слідом за нею з невеликим відривом йде частково визнана республіка Косово. Цілих 19 європейських країн не мають прямого виходу до моря. 
Найменшою незалежною країною в Європі є Ватикан. Але взагалі тут є і інші карликові держави - Монако, Ліхтенштейн, Люксембург, Сан-Марино і Андорра. 14 держав Європи повністю розташовані на островах і не мають ніяких материкових володінь. Герцогство Люксембург примітне тим, що воно є найбагатшою країною не тільки в Європі, але і у всьому світі. 
Найпівнічнішою країною Європи можна вважати Норвегію. Саме норвезький мис Нордкап є найпівнічнішою точкою цього континенту. Вважається, що витоки європейської цивілізації походять із Стародавньої Греції. Саме стародавні греки вирішили умовно відокремити Азію від Європи. 
Обидві світові війни, що охопили в результаті майже всю планету, починалися саме в Європі. Найвідвідуванішою країною Європи є Франція, а найбільш відвідуваним містом - Париж. Бельгію охоплює залізнична мережа, найщільніша не тільки в Європі, але і в світі. З усіх країн Європи лише 28 входять в Європейський Союз. 
Дві європейських держави, Франція і Данія, мають володіння на Американському континенті. У Данії це Гренландія, а у Франції - цілий ряд островів і Французька Гвіана.
На європейських просторах збереглися реліктові тропічні ліси. Велика їх частина розташована на території Боснії і Герцеговини. Найстарішою країною Європи є Болгарія. Навіть її назва не змінювалося вже протягом 14 століть. Єдина європейська країна, в якій немає комарів - Ісландія.
Великобританія щорічно отримує близько 7 мільйонів євро завдяки туристам, які намагаються виявити легендарне чудовисько в шотландському озері Лох-Несс. Місто з найдовшою в Європі назвою, Lanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllant, знаходиться у Великобританії, в Уельсі. 
В Австрії та Німеччині громадські лазні не розділяються на чоловічі і жіночі. Найбільше в світі мостів знаходиться не у Венеції, а в німецькому місті Гамбург. Серед усіх країн Європи найбільше варіантів національного гімну в Греції. Їх тут близько півтори сотні. У Чехії знаходиться найбільший замок в світі, Празький Град.
Дві країни Європи рік від року очолюють списки найщасливіших країн світу. Це Норвегія і Данія. 
 Традиційно Європу розділяють по сторонах світу - Західна, Східна, Північна і Південна. 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла