Всі таємниці дерев’яного хлопчика . Чи можна собі уявити наше дитинство без Піноккіо?


7 липня 2020 року виповнюється 139 років з часу першої публікації знаменитої казки Карло Коллоді "Пригоди Піноккіо".

«Приго́ди Піно́ккіо» — перший роман італійського письменника Карло Коллоді, що приніс письменнику визнання й славу. Мало хто знає, що спочатку роман називався… «Історія маріонетки»! В ньому йшлося про пригоди дерев'яної ляльки (буратіно), яку він назвав Піноккіо. Згодом роман отримав назву «Пригоди Піноккіо» і друкувався в щотижневій «Газеті для дітей».
Спочатку роман друкувався в журналах і його кінець був дещо трагічним: неслухняного хлопця повісили на дубі розбійники. На думку автора, це мало бути пересторогою всім неслухняним дітям, але на прохання читачів Коллоді оживив Піноккіо, повернувся до роману і дописав його. У новій версії Піноккіо не загинув, а натомість перетворився з дерев'яної маріонетки на справжнього хлопця.
 У 1883 р. «Пригоди Піноккіо» вийшли окремою книжкою, яка відразу стала однією з найпопулярніших книжок Італії і світу.

Читати книгу Карло Коллоді дітям і дорослим дітям можна у бібліотеці «Чтиво» : http://chtyvo.org.ua/authors/Collodi_Carlo/
А як же мультик?


Піноккіо» (англ. Pinocchio) - другий за рахунком повнометражний анімаційний фільм, знятий студією Walt Disney Productions за мотивами казки італійського письменника Карло Коллоді «Пригоди Піноккіо. Історія дерев'яної ляльки »(1883) . Фільм удостоєний двох премій «Оскар».
«Піноккіо» (англ. Pinocchio) - фільм в жанрі фентезі та пригод від режисера Маттео Гарроне, нова екранізація однойменної казки  Карло Коллоді. Роль Джепетто в картині виконав володар премії Оскар, актор Роберто Беніньї, Піноккіо - Федеріко Іелапі.
Міжнародна прем'єра картини відбулася в лютому на Берлінському кінофестивалі.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла