Таємничий острів


Острів Ре неподалік від Ла-Рошелі - місце, про яке французи намагаються нікому не розповідати. Сам острів - 30 км в довжину і 5 км в ширину - чудовий своєю незайманістю, в низький сезон тут всього двадцять тисяч жителів. Правда, з квітня по жовтень ця цифра зростає значно, а в серпні мало не в десять разів.

Проте це місце довгі роки по праву вважалося головним французьким best kept secret - ретельно прихованим секретом. І дійсно, навіть тепер у нас мало хто чув про нього, хоча, здавалося б, вже цю країну ми вивчили вздовж і поперек. Тим часом острів Ре - традиційно улюблене місце відпочинку парижан.



Уявіть собі абсолютно плоский острів, де всі переміщаються на велосипедах. Мальовничі піщані пляжі, постійний легкий бриз, чайки, старовинні маяки, фантастичної краси заходи й сходи. Столиця острова - рибальське містечко Сен-Мартен-де-Ре з двоповерховими кам'яницями, вузенькими вуличками, численними магазинами і ресторанами і невеликим портом прямо в самому центрі. Все це є справжнім раєм для сімейного відпочинку і привабливим для туристів інших країн.
Ще однією визначною пам'яткою острова є його віслюки.


Ця порода ослів називається Пуату, або Боде - дю- Пуату. Вони є однією з найбільших порід ослів. Їх завезли для роботи в соляній промисловості, яка у свій час процвітала на острові.


Ослів Пуату називають ще cadanette через довгу кудлату вовну, що звисає неохайними пасмами.

Використовували ослів Пуату для роботи на соляних болотах і на полях через їх розмір і силу. На місцях роботи їх часто турбували комарі та інші комахи. Щоб захистити ноги цих тварин від укусів, власники одягали на них штани, зшиті зі старих фіранок або матраців. Звідси тварини отримали назву «Anes ан Culotte» або «осли в трусиках».


Осли більше не використовуються для роботи в соляних болотах,
але за традицією продовжують носити штани для залучення туристів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла