Цирк d’Hiver Bouglione, Франція, Париж


Хто з дітей або дорослих не любить інколи відвідати цирк – місце яскравих вражень і незабутніх відчуттів? А чи знаєте ви, що цирк, який має звання найстарішого з нині діючих цирків, -  «Цирк д'Івер Бугліон», був побудований в середині XIX століття з ініціативи директора річного цирку на Єлисейських полях Луї Дежана?
 Відомий французький скульптор Жан Жак Прадо створив барельєфи в класичному стилі для фасаду будівлі, яке спочатку було розраховане майже на шість тисяч глядачів (пізніше в цілях пожежної безпеки кількість місць скоротили вдвічі). Урочисте відкриття в 1852 році удостоїв візитом сам імператор Наполеон III, і в результаті цирк назвали на його честь.
Вже в 1859 році «Цирк Наполеона» увійшов в історію завдяки першому в історії акробатичному номеру з повітряною трапецією, поставленому і виконаному Тулузаном Леотар. 

У 1873 році він став «Цирком д'Івер», а в 1934 в назві з'явилося прізвище нових власників - династії Бугліон, яка до сих пір тісно пов'язана з ним. Нині старше покоління сім'ї займається адміністративними питаннями, середнє виступає на арені з кінними номерами, а молодші - брати Валентино, Дмитро і Алессандро - беруть участь в шоу в якості ілюзіоністів.
До речі, у 1955 році в будівлі «Цирку д'Івер Бугліон» знімали голлівудську мелодраму «Трапеція» з Тоні Кертісом, Джиною Лоллобріджидою і Бертом Ланкастером. Про інші цікаві факти можна дізнатися в музеї циркового мистецтва сім'ї Бугліон, члени якої зберегли для нащадків костюми, реквізит і афіші старих шоу. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла